250 g másla
250 g pískového cukru
100 g mletých oříšků
140 g polohrubé mouky
6 vajec
ořechy na obalení
čokoládová poleva
Krém :
400 g másla
2 žloutky
180 g pískového cukru
rum dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme žloutky a lehce vmícháme oříšky, mouku a z bílků ušlehaný pevný sníh.Rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova.Plát rozkrojíme na polovinu a spojíme krémem.Necháme vychladit v ledničce a pak vykrajujeme kulatou formičkou dortíčky. Strany omažeme krémem a obalíme ve strouhaných oříškách.Nahoře potahneme polevou, popř. dozdobíme krémem.Vložíme do papírových košíčků.
Krém :
Polovinu cukru a žloutky vyšleháme do pěny. Druhou polovinu cukru svaříme s troškou vody na nit.
Horký cukr vlijeme do žloutkové pěny a šleháme do dovlažna.Máslo částečně vyšleháme a po částech přidáváme žloutkovou pěnu.Dochutíme rumem, popř. moučkovým cukrem dle chuti.Vznikne lehký krém.