4 vejce
3 lžíce horké vody
4 lžíce pískového cukru
1 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky našleháme s vodou, cukrem, olejem a kakaem do pěny. Lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do formy, vložíme do trouby předehřáté na 170°C a po 15-20 minutách dort dopečeme prudčeji. Vychladlý dort podélně rozkrojíme na dvě části a spojíme a na vrchu ozdobíme šlehačkou.