| DWN.cz | Email šablony | Zbrojní průkaz | Rybář | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Sladké pokrmy > Dezerty, pudingy Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Cheesecake po česku

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:00
Počet porcí: 12
Autor:
Zobrazeno/týden: 1703x / 1x
Přidáno/změněno: 13.1.2014
Kategorie: - Sladké pokrmy - Dezerty, pudingy
- Mléko - Sýry

Inredience:

korpus:
200 g máslových sušenek
100 g másla
náplň:
600 g sýra Fénix,Lučina,nebo plnotučného tvarohu
250 g moučkového cukru
200 ml kysané smetany
1 a 1/2 lžičky vanilkové esence
1 a 1/2 lžičky citronové šťávy
kůra nastrouhaná z 1 citronu
3 vejce
1 žloutek
na potření:
250 ml kysané smetany
1 lžíce moučkového cukru
2 lžičky citronové šťávy



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

K době přípravy připočítejte ještě alespoň 8 hodin na vychlazení.
Sušenky rozdrťte (například rozklepáním v igelitovém sáčku) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenky můžete také rozdrtit v mixéru, přidat máslo, zamixovat, nechat chvilinku odpočinout a znovu chvíli mixovat, aby vznikly hrudky. Dortovou formu (průměr 24 cm) důkladně vymažte máslem a na dno řádně napěchujte sušenkovou směs. Tento přichystaný korpus dejte do lednice.

Ingredience na náplň by měly mít pokojovou teplotu. Sýr nebo tvaroh nejprve rozetřete dohladka mixérem, přičemž míchání několikrát přerušte a sýr ze stěn setřete stěrkou. Mixujte jen krátce, aby se do hmoty nedostal přebytečný vzduch. Potom přidejte cukr a postup opakujte, abyste získali hladký krém. Stejně zapracujte i ostatní suroviny vyjma vajíček. Nakonec přidejte jedno po druhém vejce a mixujte jen krátce. Hotový krém je velmi řídký. Hmotu opatrně nalijte na sušenkový korpus a nechtejte chvíli odpočinout. Nežádoucí bublinky odstraníte tak, že do krému vepíšete od kraje ke kraji špičkou nože několikrát písmeno S.

Koláč umístěte na střední mřížku do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečte (bez horkého vzduchu) při této teplotě 10 minut, pak ji snižte na 110 stupňů Celsia. Troubu alespoň 30 minut vůbec neotvírejte, jinak hrozí propadnutí koláče. Koláč je hotový ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto třepe podobně jako žervé. Náplň ještě ztuhne při chlazení. Ve vypnuté troubě s dvířky mírně pootevřenými nechte cheesecake chladnout asi 2 hodiny. Dezert zakrytý alobalem nechte umístěný do druhého dne v lednici. K vyjmutí koláče jej postavte na utěrku namočenou v horké vodě, čímž rozpustíte máslo, kterým je vymazané dno. Koláče potřete směsí kysané smetany, moučkového cukru a citronové šťávy a podávejte.

Pro rovnoměrné pečení se doporučuje na cheesecake použít bain-marie, tedy vodní lázeň. Pro použití vodní lázně je třeba formu dobře utěsnit zvenčí. Dva 40ti centimetrové kusy alobalu přeložte přes sebe do kříže, doprostřed postavte formu a zvenku ji alobalem dobře obalte. Poté ji napňte sušenkovou směsí. K pečení postavte formu do pekáčku a do poloviny výšky ji zalijte vroucí vodou. Takto pečte na 160 stupňů Celsia.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Cheesecake po česku:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Dezerty, pudingy
Tiramisu z Mascarpone 18.10.
Ovocný srnčí hřbet 24.10.
Čokoládový mouse 14.08.
Pudinkový dort 26.10.
Jahodová mňamka od Martinky 25.07.
Pudingová pohanková kaše 25.07.
Čokoládovo-hruškové TRIFLE 25.07.
Horké hrušky 08.07.
Nepečené jahodové řezy 08.07.
Tvarohový fitnes dezert 08.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.1108s norob)