400g červené řepy
600g brambor
50g zázvoru
1 stroužek česneku
sůl
600g (8 kusů) filetů z candáta
1 lžice citronové šťávy
mletý pepř
8 lístků šalvěje
4 snítky petržele
100 g parmské šunky
3 lžice rozpuštěného másla
50 g másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Červenou řepu a brambory nasekejte na kostičky, nakrájejte i polovinu zázvoru a stroužek česneku na menší kousky. Všechno vařte v osolené vodě asi 25 minut. Kousky candáta pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete, na každý stejným dílem rozdělte šalvěj a petrželku a zabalte do plátku šunky. Filety osmahněte na rozpuštětném másle (4 minuty). Zbylý zázvor nakrájejte na na tenounká kolečka a také asi 2 minuty restujte. Slijte podušenou zeleninu, zamíchejte do ní máslo, propasírujte nebo rozmačkejte na kaši. Podávejte s candátem