1 kg brambor
150 g slaniny
400 g mrkve
3 cibule
30 g másla
1 l hovězího vývaru
1/2 svazečku petržele
sůl, pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájíme slaninu na malé kousky a necháme je minutu vařit ve vroucí vodě. Vyjmeme ji a dáme odkapat. Oloupeme mrkev, cibuli,brambory. Mrkev nakrájíme na proužky. Cibuli nasekáme. Umyjeme a nasekáme nadrobnou petrželku. Cibuli a slaninu smažíme 2 minuty na másle. Zalijeme polovinou hovězího vývaru a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Potom přidáme celé brambory, nakrájenou mrkev a zbytek vývaru. Znovu přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Nakonec vysypeme petrželkou a podáváme horké.