| Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky > Zahuštěné > Masové Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Boršč s pirohy

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:45
Počet porcí: 10
Autor:
Zobrazeno/týden: 2629x / 2x
Přidáno/změněno: 21.12.2013
Kategorie: - Polévky - Zahuštěné - Masové
- Speciality

Inredience:

na polévku:
1 kg hovězí hrudí
1 kg rajčat
kolik rajčat
tolik celkem ostatní zeleniny:
mrkev
petržel
celer
bílé zelí
kapusta
kedlubna
zelené fazolky
hrášek
květák
cibule
kopr
3 velké brambory
3-4 vejce
sůl
ocet
šlehačka
máslo
na pirohy:
polohrubá mouka 1/2 kg
kvasnice
mléko 1/4 l
sůl
náplň:
sekaná 1/2 kg
tuk
cibule
sůl,pepř
3 vejce
tak na smažení



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Uvaříme čistý hovězí vývar, maso vyjmeme, pokrájíme a nakonec přidáme do polévky.
Příprava náplně do polévky:
Veškerou zeleninu pokrájíme na úhledné kousky, kopr a cibuli najemno, brambory na větší kousky, rajčata dobře rozmixujeme (kdo nesnáší jadérka může přepasírovat). Vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme na větší kousky.
Na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme mrkev, petržel a celer a necháme chvíli dusit. Spolu s ostatní zeleninou a rozmixovanými rajčaty ji pak dáme do vývaru a uvaříme do poloměkka. Pak přidáme brambory, osolíme a dovaříme. Nakonec přidáme maso z vývaru, kopr rozkrájená vejce. Polévka má být mírně nakyslá, proto můžeme přidat trochu octa. Před podáním polévky dáme na talíř 2-3 lžíce šlehačky (smetany.
K boršči patří neodmyslitelně pirohy.
Připravíme si těsto jen z polohrubé mouky, mléka, kvásnic a trochu soli. Necháme ho vykynou , pak vykrujujeme kousky těsta, které naplníme ádivkou, zabalíme, hodně rozmáčkneme a upravíme do tvaru pirožků (oválky). Necháme vykynout a před smažením na pánvi je je ještě jednou zmáčkneme. Po usmažení pirožky dáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Náplň do piržků si připravíme:
pokrájenou větší cibuli zpěníme přidáme sekanou, kterou podusíme, přidáme sůl, pepř a nakonec zahustíme vejci. Pokud nám náplň zbude přidáme ji do polévky.
Příprava tohoto pokrmu je dosti náročná, ale kdo tento boršč ochutnal spolu s pirohy! nedá na toto jídlo dopustit. Je to snad jediný recept bez červené řepy, je původní, dovezený mojí tchýní přímo z Armaviru.
V naší rodině a už i u přátel, kteří tento recept převzali se borš jí v soboru i neděli a v neděli se dělá nová várka pirohů. Jedná se o polévku i hlavní jídlo, nic víc se již nevaří. K polévce se jedí 3 a větší jedlíci až 6 pirohů. Ty jsou výborné i samostatně i postudenu. Dobrou chuť!

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Boršč s pirohy:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Masové
Mexická kuřecí polévka 24.11.
Kuřecí polévka s porkem 28.04.
Boršč – rychlovka 14.10.
Drštková polévka 01.07.
Bílá polévka z kuřete 09.10.
Gulášová polévka z hovězího srdce 12.09.
Polévka ze zbytku kuřete 05.10.
Polévka "Podřipský kaldoun" 15.07.
Dršťková polévka po milánsku 01.05.
Rychlá polévka z mletého hovězího 15.12.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0743s norob)