100 g oloupaných mandlí
1 kostka droždí (42 g)
500 g pšeničné mouky
2 lžičky soli
50 g oloupaných dýňových semínek
50 g slunečnicových semínek
2 lžíce octa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mandle nasekáme nadrobno. Odložíme si jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hranatou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50-60 minut.