500 g brambor
sůl
3 lžíce másla
125 ml horkého mléka
tuk na vymaštění plechu
4 bifteky
pepř
1/2 cibule
po 125 ml masového vývaru
bílého vína a smetany
lžíci zelen. pepře
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s mlékem a 2 lžícemi másla. Na vymaštěný plech nastříkáme rozetky a pečeme 10 min. Maso prudce opečeme na 3 lžících másla a na oleji. Dopékáme 4 min. po každé straně, vyjmeme, okořeníme a uložíme v teple. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na tuku, na němž jsme opékali bifteky. Zalijeme vývarem, přidáme víno a necháme svařit. Přidáme pepř a smetanu, ochutíme solí a pepřem.