| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Sladké pokrmy > Buchta Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Recept na Berlinska vanocni stola

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 5065x / 4x
Přidáno/změněno: 5.4.2010
Kategorie: - Těsta - Jídla z kynutých těst
- Sladké pokrmy
- Sladké pokrmy - Buchta

Inredience:

350g rozinek
150 g mandlí
80g citronátu nebo kandovaného ovoce
10 lžic rumu
500 g prosáté polohrubé mouky
50 g kvasnic
75 g moučkového cukru
jedna osmina litru mléka
250 g másla
sůl
citrónová kůra z 1 citrónu
80 g másla na potření
moučkový cukr na posypání štoly
trochu tuku na plech.



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Rozinky přebereme, propláchneme a vysušíme. Mandle spaříme, sloupneme a nakrájíme na plátky. Citronát nebo kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky. Vše dáme do misky, pokapeme rumem a promícháme.
Nyní do mísy dáme kvasnice, posypeme je lžičkou cukru a vařečkou mícháme.. až se kvasnice rozpustí. K tomu přidáme 80 g mouky, polovinu vlahého mléka a vše rozmícháme v řidší kvásek. který posypeme trochou mouky, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě zkynout.
Do velké mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme k ní zbylý cukr, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, dobře promícháme, pak do středu mouky uděláme důlek, do něhož dáme zkynutý kvásek. Postupně zbylým vlahým mlékem promícháme vše v těsto a pak teprve přimícháme změklé, ne zcela rozpuštěné máslo. Vařečkou zpracováváme středně tuhé těsto. Když je těsto dobře vypracované, lesklé, nelepí se na vařečku a tvoři bublinky, přidáme k němu připravené rozinky, mandle, citronát nebo kandované ovoce a ještě propracujeme, aby se všechny součásti do těsta stejnoměrně zapracovaly. (Ne však déle než je třeba, protože by těsto zešedlo.) Hotové těsto poprášíme trochou mouky. přikryjeme ubrouskem a necháme asi 2 hodiny na \'mírně teplém místě kynout. Vykynuté těsto promícháme znovu vařečkou a necháme je opět asi 30 minut kynout. Pak těsto vyklopíme na tukem potřený plech a utvoříme tvar podobný šišce chleba. Na jedné podélné straně vytvoříme rukou žlábek, který je typický pro tvar štoly. Tvar štoly získáme také tím, že těsto upravené do tvaru oválu podélně přehneme, čímž se utvoří požadovaný žlábek. Připravenou štolu necháme opět krátce kynout a pak ji pečeme v předem vyhřáté, středně horké troubě (175 stupňů Celsia) 50 až 60 minut.. Upečenou, ještě horkou štolu ihned potřeme rozpuštěným máslem a bohatě sypeme moučkovým cukrem. Zvlášť výborně štola chutná, když se nechá několik dni odležet.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Berlinska vanocni stola:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Buchta
Cikánské řezy s nádivkou 18.10.
Rychlý perník na plech 18.10.
Kokosový perník 18.10.
Jablečná buchta od Heleny 10.11.
Sypaný koláč 10.11.
Nedělní perník 10.11.
Hrníčkový perník s medem 10.11.
Štrůdl v toustovači 24.10.
Rychlý rebarborový koláč 24.10.
Babičina mramorová 24.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0803s norob)