100 g vepřové kýty,
100 g kuřecích prsou,
1/2 salátové okurky,
šálek sterilovaných žampionů,
1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky,
špetka kmínu,
špetka glutasolu,
1 lžička cukru,
1 lžička octa,
3 lžíce oleje na smažení
Na obalení:
1 bílek,
1/2 lžičky solamylu,
voda nebo alkohol
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně mícháme, aby se kousky masa neslepily.
Až maso zbělí, přidáme chilli, kmín, okurku a žampiony. Smažíme ještě asi 5 min. Před dokončením přidáme cukr, okořeníme glutasolem a zakápneme octem. Jídlo není suché, ale je téměř bez šťávy.