| Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře na PC | DWN.cz |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky > Zahuštěné > Zelné Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Recept na Bánovská kyselica

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 03:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 2308x / 6x
Přidáno/změněno: 18.3.2016
Kategorie: - Polévky - Zahuštěné - Zelné

Inredience:

1/2 litrovy hrnicek fazole
zelenina :
2 vetsi mrkve
2 korenove petrzelky
3 cibule
4 stroucky cesneku a kousek celeroveho korene
sterilovane
nebo beckove zeli / mensi sklinku ( 0,7 litru )
hriby ( cerstve nebo susene ) mnozstvi podle libosti
6 vajicek ( 3 uvarena natvrdo + 3 cerstva )
1/2 litra smetany
nebo slehacky
hrubou mouku na zahusteni
hladkou na zasmazku
asi hrnicek mlika
trochu soli a trochu vegety
3 bobkove listy
4 kulicky nove koreni + 4 kulicky pepre celeho.
na dochuceni trochu octu



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Vecer, pred varenim si fazolu opereme.
Dame ji hned do vetsiho hrnce 5 - 8 litroveho
,nebo do neho se bude pozdeji vsechno pridavat. Zalijeme asi 1 litrem vody, kterou
mirne osolime a nechame do rana stat.Pokud fazole hodne naboptna, tak tam prilejeme
vice vody, nez ji dame varit.
Rano fazolu dame varit.Varime ji domekka.Davame pozor, aby v ni byla stale voda, aby
se nepripalila.Do hrnce s fazolou muzeme dat taky varit zeleninu,kterou pokrajime hned,
nebo az je uvarena.Az je fazole mekka,pridame bobkovy list a koreni s vegetou.
Zeli aspon 2x prolijeme vodou a proplachneme aby nebylo tak moc kysele.Podlijeme ho,
aby bylo ponorene ve vode a varime.Davame pozor, aby se voda nevyvarila , aby se zeli
nepripalilo.Zeli musime vzdycky varit samostatne, v kastrolku, nebo pokud by jsme ho
varili se zeleninou, tak by se zelenina moc dlouho varila.Zeli
varime asi 45 minut.Pak uvarene ho vylijeme i s tou vodou do uvarene fazole se
zeleninou.
Vdalsim kastrolku varime v trose vody hriby.Nejlepsi jsou susene hriby pravaky, ale
muzou byt i cerstve, nebo sterilovane zampiony.Pokud pridavame zampiony sterilovane,
nemusi se zvlast varit.Jenom odlijeme pryc jejich nalev a zampiony vysypeme do hrnce
s fazoli.(zampiony v plechovce1 vetsi, nebo 2 male plechovky.
Pokud dame susene hriby, ty se musi varit , a ty tam vylijeme aj s vyvarem.
Dame si na panev asi 4 lzice oleje a na nem osmazime trosku 1 cibulu a pridame tam 2
polevkove lzice hladke mouky. Osmazime do zlatova a vylejeme do velkeho hrnce.
Rozbijeme do hrnku 3 cele vejce , vidlickou rozslehame a vylivame za staleho michani
do hrnce.
Pak tam pridame dalsi 3 vejce uvarene natvrdo (pokrajene )
Naposledy pridame do kyselice smetanu, do ktere pridame hrubou mouku.Opet
vidlickou rozkvedlame a vylijeme. Kyselicu chvilku povarime ale ji michame ,aby se
nepripalila.Pokud je husta , pridame mlika, pokud je ridka, pridame v trosce mlika
mouku.
Dobrou chut!

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Bánovská kyselica:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zelné
Kudlovská zelňačka 18.10.
Vánoční slovenská zelňačka 10.11.
Zelňačka obědová 10.11.
Francouzská zelňačka 07.12.
Valašská kyselica od Jana 07.12.
Vánoční zelňačka II. 25.07.
Polévka z pekingského zelí 23.06.
Kapustová polévka s vejcem 28.04.
Polévka z čínského zelí 31.10.
Kapustnice se smetanou 08.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.2967s norob)