         
         
         Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy   více informací >> | 
       
         FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software   více informací >> | 
                
          
        
 
  
     | 
    
    Recept na Babiččiny polenské pouťové mrkvánky
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Jako náplň se do mrkvanů použije strouhaná mrkev (na toto množství těsta asi 1,5 kg mrkve), které se upraví takto : 
Do jemně rozstrouhané  mrkve dáme asi čtvrt kg cukru krystalu, 1 vanilkový cukr a asi 50 celých nebo rozemletých fenyklů. Dusíme na 10 dkg másla 5 – 10 minut. Udušenou mrkev necháme vychladit. Ustojí-li se v mrkvi šťáva, po lehkém pomačkání ji slijeme, aby nebyla mrkvová náplň příliš řídká. 
 
Z vykynutého těsta vykrájíme bochánky, které uvnitř naplníme mrkví. Na plech dáváme řídce, aby se nespekly – podle velikosti plechu 3x4 nebo 4x5. Bochánky podmastíme, pak lehce zmáčkneme. Okraje pomastíme, vršek potřeme zbylým bílkem a posypeme celým mákem. 
 
Upečené a vychladlé mrkvany potřeme na posypaném vršku přehřátým nebo napůl rozpuštěným máslem (aby nestékalo) a posypeme hojně moučkovým cukrem s přimíchaným vanilkovým cukrem.  
Z této dávky dostaneme zhruba 50 mrkvanů 
    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Babiččiny polenské pouťové mrkvánky, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/babicciny-polenske-poutove-mrkvanky">Recept: Babiččiny polenské pouťové mrkvánky</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Babiččiny polenské pouťové mrkvánky:
     
   
   
        
  
                 
            
     |