600 g hovězí svíčková
10 g olej olivový
2 ks feferonky
200 g houby čerstvé (shiitake)
100 g rajčata (sherry žlutá,červená)
1 ks paprika červená
20 ml rybí omáčka
1/2 hlávky kapusta čerstvá
1 ks limetka
10 g cukr hnědý
3 ks cibulka jarní
2 ks česnek (stroužky)
5 g sezamová semínka
řeřicha čerstvá
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí maso důkladně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách asi 2 minuty a pak necháme vychladnout.
Houby očistíme a natrháme na menší kousky. Feferonky a červenou papriku rovněž očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Kapustu opláchneme, necháme ji dobře okapat a natrháme na větší kousky. Rajčátka přepůlíme.
Na oleji zbylém z opékání masa opražíme krátce houby, přidáme zeleninu, osolíme a krátce opečeme. Nakonec promícháme zeleninovou směs s masem.
Rybí omáčku smícháme se šťávou z limetky a hnědým cukrem. Přidáme najemno nasekaný česnek a cibulku.
Připravený salát nakonec přelijeme dresinkem a posypeme sezamovými semínky a čerstvou řeřichou.