         
 
  
     | 
    
    Recept na Rybí salát ( 2 nálevy)
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:První nálev :  ocet s vodou  1:1 
Druhý nálev : ocet 0.25 l , voda 0,75 l, 20 dkg cukru, 2 dkg soli, 8 kul. pepře, 4 kul. nového koření, 2 bob. listy, 1-2 hřebíčky, 3-4 valké stroužky česneku ( nakrájené na jemno) , 10 min. povařit. Poměr cukru a soli , octa a vody lze upravit dle vlastní chuti. 
 
Cejni, plotice a pod. Ryby očistíme, vykucháme, rozřízneme po páteři. Čisté půlky silně nasolíme, naskládáme do mísy a necháme 48 hodin proležet. 
Nasolené ryby pak naskládáme do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na silnější kolečka a zalijeme 1. lákem. 
Po 3-4 dnech vylijeme 1. nálev a dáme 2. nálev vychladlý. 
Po dalších 3-4 dnech slijeme 2. nálev do hrnce a povaříme v něm na hrubém struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu 
( mrkev a celer ) ( má pak stejnou chuť jako ryby ) Ryby s cibulí zatím nakrájíme na kousky ( páteř a větší kosti ohstraníme), dáme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a nakrájenou kyselou okurku. Přidáme majolku, zamícháme a necháme do 2. dne proležet.    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Rybí salát ( 2 nálevy), zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/rybi-salat-2-nalevy">Recept: Rybí salát ( 2 nálevy)</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Rybí salát ( 2 nálevy):
     
   
   
        
  
                 
            
     |