FormOffice | Počítej Kalorie | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Hovězí maso > Přední Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme
VeseleHry.cz
Software for you...
FormOffice - data, tisk, přehledy
Recepty doma - zdarma
Rybar - profi záznamník
Formix SE - tisk formulářů
Hromadná pošta
HomePack3000 - PC doma
Pletené oděvy
FitLinie - zhubnou, zesílit
Pletení pro radost



recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Prezidentský guláš II.

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:30
Počet porcí: 4
Autor:
Zobrazeno/týden: 374x / 17x
Přidáno/změněno: 28.12.2019
Kategorie: - Maso - Hovězí maso - Přední
- Tepelně úpravená jídla - Dušené pokrmy
- Tepelně úpravená jídla - Guláše

Inredience:

250 g nebo trochu více uzeného bůčku
1 kg cibule
1 kg hovězí
kližky
červené víno
1 brambor
chlebová kůrka
1 uzená klobása
1 lžička hladké mouky
1 mrkev
trocha kořenové petržele
trocha celeru
sladká červená paprika
sůl, pálivé papričky
jalovec
majoránka
1 lžíce rybízového džemu
citrónová kůra
1 lžička kečupu
olej
1 šlehačka



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce,
a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto
připraveného tuku, za stálého míchání vyčkáme až bude sklovitě zlatá. Pak přidáme na
kostky nakrájenou kližku, zamícháme, chvilku necháme nepodlité, pak začneme
podlévat červeným vínem. Nastává nejdůležitější fáze, to jest samo vaření guláše.
Hotový je, až je kližka zcela měkká, ale nerozpadá se. Čím pomaleji se vaří, tím
je guláš lepší. Asi deset minut před koncem vaření přidáme jednu nadrobno
nakrájenou chlebovou kůrku a jednu nastrouhanou menší bramboru
(obojí na zahuštění) a jednu nadrobno nakrájenou uzenou klobásu a lžičku hladké
mouky.
Současně možno na velké pánvi vyrábět kašičku na dochucení : na rozpálený olej se dá nejprve nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná
mrkev a trochu podobně připravené petržele a celeru. Když je to víceméně
usmaženo, přidá se další ingredience - sůl, hodně červené sladké papriky, přiměřené
množství (nikoliv příliš malé) rozdrcených pálivých papriček, či jiného
ostrého koření, rozdrcený pepř a hlavně jalovec!, majoránka, nějaké další zelené
bylinky, lžíce rybízového džemu, dost nastrouhané citrónové kůry, lžička
kečupu, případné další koření dle vlastního výběru. To vše dohromady se několik
málo minut za stálého míchání smaží na oleji, čímž se otevřou všechny chutě
a splynou s olejem. Obsah pánve se pak přidá do hrnce s gulášem, dvě minuty se to na
mírném ohni intenzívně míchá, pak se guláš odstaví a nechá chladnout. Když je úplně studený, zamíchá se do něj jedna ušlehaná šlehačka.
Den se nechá odpočívat a druhý den se ohřáté jí.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Prezidentský guláš II.:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Přední
Prezidentský guláš II. 28.12.
Hovězí houbový guláš 25.07.
Opilcova vzpruha 26.09.
Domažlické ragú II. 09.09.
Bavorský guláš čočkový 02.09.
Hovězí po chalupářsku 06.07.
Špagety s hovězím a zeleninou 08.11.
Zálesácký guláš s fazolemi 08.11.
Domácí guláš od Erika 06.11.
Farmářský guláš 16.08.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:


reklama
Copyright © 2020. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.1278s norob)