 |
Kategorie receptů |
|
|
|
 |
Recepty na email |
|
|
|
 |
Doporučujeme |
|
|
 |
Reklama |
|
|
|
|
|

|
Recept na Harlekýnský dort
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Rozkrájený změklý tuk, vejce, cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva vložíme do mísy a šleháme 1 – 2 minuty elektrickým šlehačem na hladké těsto.
Prosátý kakaový prášek smícháme s 2 lžícemi horké vody, necháme vychladnout a pak vešleháme do těsta.
Dortovou formu (průměr 20 – 22 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do formy a povrch rovnoměrně uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme přibližně 30 minut (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí).
Do smetany smícháme krupicový cukr a prosátý kakaový prášek. Směs za stálého míchání svaříme, odstavíme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout. Pak hmotu uložíme na 12 hodin do chladničky a před použitím ji vyšleháme.
Korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Smetanu ušleháme s oběma cukry. Třetinou bílé šlehačky potřeme spodní část korpusu a zakryjeme ho druhou částí. Zbylou bílou šlehačkou ozdobíme vršek a strany dortu.
Pařížskou šlehačku ušleháme do husta, ozdobíme jí též vršek a strany dortu a posypeme čokoládou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Harlekýnský dort, zkopírujte si následující kód:
| |
|
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/harlekynsky-dort">Recept: Harlekýnský dort</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Harlekýnský dort:

Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
|
 |
Nové-upravené recepty |
 |
|
|
Dorty
|
 |
Reklama |
|
|
|
 |
Ostaní |
|
|
|
|