| Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice | Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Omalovánky | Email šablony | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Znojemská hovězí pečeně


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.2.2016

Ingredience:

hovězí zadní 0,6 kg
slanina
tuk
cibule
hladká mouka
sůl
pepř
plnotučná hořčice
nakládané okurky

Popis:

Nejprve si připravíme hovězí maso zadní, které necháme vcelku, omyjeme ho a prošpikujeme kousky slaniny.
V kastrolu usmažíme na tuku cibuli,spíše tmavší,ale nespálit!
Na ni položíme maso,které orestujeme ze všech stran.Zalijeme dostatečným množstvím vody,osolíme a vaříme do měkka.Když jsme docílili měkkosti masa,vyjmeme ho z hrnce a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v hrnku s vodou.Krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.Do hotové omáčky vložíme jemně krájené kyselé okurky.

+další varianta.obdobným způsobem vaříme i štěpánskou pečeni,jen místo okurek do
omáčky vložíme nasekaná vařená vejce.

+doporučení:nejlépe se jako příloha hodí vařená rýže,ale můžeme konzumovat i s houskovým knedlíkem


Jít na recept Znojemská hovězí pečeně >>