| Omalovánky | Počítej Kalorie | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zmrzlina s karamelovými krutonky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.5.2015

Ingredience:

1–1,5l balení kvalitní vanilkové (nebo   jiné oblíbené) zmrzliny
1 malou bagetu od včerejška
100 g másla
200 g krupicového cukru
nejlépe přírodního

Popis:

1. V silnostěnné pánvičce nebo kastrůlku rozpusťte máslo, přisyp-
te cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat (cukr se začne tavit, získá tekuté skupenství a zlatohnědou barvu). Buďte opatrní – žhavý karamel umí pěkně spálit neobratné prsty.

2. Bagetu zbavte kůrky a nakrájejte ji na plátky. Střídku pak rozkrájejte na kostičky – ideální jsou asi půlcentimetrové hrany. Kostičky vsypte do karamelu, promíchejte a pánvičku sejměte z ohně. Pomocí vařečky je opatrně, ale pečlivě obalte v karamelu.

3. Ze zmrzliny vytvořte úhledné bochánky, rozdělte ji do servírovacích misek a zalijte karamelovými krutony.


Jít na recept Zmrzlina s karamelovými krutonky >>