| Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Pletení | Email šablony | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žlutá rýže II.


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.11.2022

Ingredience:

6 stehenní kuřecí řízky
trošek kuřecích jater
1-2 středně velké cibule
2-3 rýže vařené v sáčcích
polosladká nebo sladká sojová omáčka
plnotučná hořčice
vepřové sádlo
sůl
curcuma
pepř

Popis:

stehenní řízky nařežeme na nudličky, dáme do misky. Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme, rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Do misky s masem přidáme polévkovou lžíci hořčice, půl čajové lžičky curcumy a mírně popepříme, promícháme a necháme 5-10minut odležet. Dáme vařit rýži, vodu samozřejmě osolíme a přidáme trošek curcumy (voda zčervená). Zároveň se začátkem si na pánvi rozpustíme trošek vepřového sádla. Přidáme maso a zprudka restujeme, jakmile se maso zatáhne, osolíme a přidáme cibuli, dále restujeme (kdo má rád kukuřici v tuto chvíli může přidat sterilovanou kukuřici) kdo má rád pórek může cibuli úplně nahradit pórkem)). Chvilenku restujeme a přidáme játra. Jakmile máme maso orestované a cibulka je zesklenovatělá zakápneme sojovou omáčkou a zasmahneme. Po chvíli se dodělá rýže, necháme odkapat a po té promícháme s připravenou směsí. Na talíři ozdobíme lístky bazalky.


Jít na recept Žlutá rýže II. >>