| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zlatý úhoř


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.2.2012

Ingredience:

400 g.úhoře
3 lžíce oleje
1 lžička kari koření
1 pórek
1 malá cibule
trochu máčeného škrobu
Marináda:
3 lžíce vína šao-sing
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička cukru,sůl
půl lžičky wei-su
2 lžíce oleje
špetka bílého pepře
šálek vývaru

Popis:

Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm.dlouhé kousky,které na hřbetě prořízneme několika řezy.Vložíme do porcelánové mísy a zalijeme marinádou,kterou jsme si připravili z trochy vývaru,wei-su,vína,citrónové šťávy,soli,cukru,bílého pepře a oleje.Takto zalité maso necháme přes noc marinovat.Druhý den vyjmeme úhoře a necháme ho odkapat.Na středně rozpáleném oleji zlehka po obou stranách osmahneme a podlijeme marinádou ve které byl naložen.Přidáme kari koření,zmírníme oheň,přiklopíme pánev a asi po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule.Opatrně promícháme a dusíme do měkka.Podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.


Jít na recept Zlatý úhoř >>