| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení |
|
| ||||||||
Zlatý úhoř | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g.úhoře | ||||||||
Popis: Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm.dlouhé kousky,které na hřbetě prořízneme několika řezy.Vložíme do porcelánové mísy a zalijeme marinádou,kterou jsme si připravili z trochy vývaru,wei-su,vína,citrónové šťávy,soli,cukru,bílého pepře a oleje.Takto zalité maso necháme přes noc marinovat.Druhý den vyjmeme úhoře a necháme ho odkapat.Na středně rozpáleném oleji zlehka po obou stranách osmahneme a podlijeme marinádou ve které byl naložen.Přidáme kari koření,zmírníme oheň,přiklopíme pánev a asi po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule.Opatrně promícháme a dusíme do měkka.Podle potřeby zahustíme máčeným škrobem. |