| EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:15
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2015

Ingredience:

15 vuřtů
2 lžíce nastrouhané mrkve
plnotučná nebo francouzská hořčice
3-4 bobkové listy
6-8 kuliček nového koření
40 kuliček celého pepře
2 nastrouhané feferonky ( nebo 3 lžičky mletých )
4 sterilované podélně nakrájené okurky
6-8 stroužků česneku nakrájeného na plátky
4-6 středních cibulí nakrájených na kolečka
ocet
nálev z Deka udělaný podle návodu
cukr

Popis:

Vuřty sloupeme a z jedné strany ( podélně ) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1-2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme. Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu vuřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání až je sklenice plná ( končíme cibulí ). Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1.5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k vuřtům. Necháme 7-10 dní v chladu ( dole v ledničce, lehce pokryjeme alobalem ). Pokud se nálev vsákne, doléváme jej ze zbylého.


Jít na recept Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem >>