|
Popis:
Maso rozdělíme na plátky a lehce naklepeme. Pokud s přípravou nespěcháme, můžeme si plátky připravit den předem a po naklepání je lehce posolíme a uložíme do oleje s roztřeným stroužkem česneku a estragonu.
Připravené plátky prudce osmahneme na rozpáleném oleji a vyjmeme na teplý talíř. Výsmah poprášíme moukou a když mouka začne červenat přilejeme 200 - 300 ml vody.
Nádivku si připravíme tak že najemno rozsekáme houby, cibuli,fazolky,petržel,celer a feferonky, k tomu přidáme najemno utřený česnek a mleté koření a zahustíme strouhankou.
Usmahnuté plátky přeložíme, vzniklou kapsu naplníme nádivkou a uzavřeme špízovými jehlami. Kapsy vložíme do omáčky vzniklé z výsmahu, přidáme ještě potřebné množství vody (nebo červeného vína nebo černého piva) a asi 4 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření a dva lístky bobkového listu. Vaříme až je maso měkké a podáváme s bramborem, rýží nebo libanonským chlebem.
|