| Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie | FormOffice | Snadné hubnutí | Pletení | Email šablony |
|
| ||||||||
Žemlovka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 veka 2 dny stará | ||||||||
Popis: Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na struhadle. Máslo se nechá rozpustit na mírném ohni a cukr se smíchá se skořicí. Vhodnou nádobu vymažeme rozpuštěným máslem, navlhčené kousky veky mlékem se nakladou na dno vymazaného pekáčku. Nahoru položíme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a zalijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla. Takto pokračujeme v další vrstvě tak, aby poslední vrstva byla vrstva veky, kterou zalijeme mlékem a máslem. Dáme zapéct do zlatova (cca 1 hod.). Lze péct i remosce. Jí se vlažná nebo teplá a lze ji dle chuti posypat moučkovým nebo skořicovým cukrem. |