| Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Recepty doma | Email šablony | Omalovánky | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Zelný závitek | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g vepřového prorostlého bůčku pomeleme | ||||||||
Popis: Omytou a očištěnou hlávku zelí ponoříme celou do většího hrnce s vodou případně do pařáku a vaříme. Během vaření, list po listu odkrajujeme z hlávky . Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s osmaženou cibulí nakrájenou najemno,rýží a s rajským protlakem. Směs zabalíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné závitky postupně navrstvíme s kysaným zelím do hrnce a to tak, že na dno hrnce vyskládáme závitky a na ně dáme vrstvu kysaného zelí, opět závitky a zelí, až se celý hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí. Jako přílohu, podáváme čerstvý chléb. |