| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Omalovánky | Hromadné emaily | Recepty doma | Rybář | Domácí účto | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelníky s feferonkou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.10.2018

Ingredience:

50 g másla
400 g hladké mouky
25 g čerstvého droždí(nebo půl sáčku sušeného)
1 vejce
150 ml vlažného mléka
500 g červeného(bílého) zelí
sůl,mletý černý pepř
1 červená feferonka
1 žloutek na potení

Popis:

Ze změklého másla, mouky, a droždí vypracujeme těsto, které vypadá jako drobenka. Přidáme vejce a mléko a uhněteme. Vytvoříme kouli a necháme 60 min. odpočinout. Zelí vymačkáme, pokrájíme, osolíme, opepříme, smícháme s nakrájenou feferonkou a zapracujme do těsta. Poté rozválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při 200°C zhruba 15 min.


Jít na recept Zelníky s feferonkou >>