Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelné zavitky s rajčatovou omáčkou


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.3.2011

Ingredience:

8 velkých zelných listů
4 hrnky vody
2 lžíce nakrájené petrželky
2 nakrájené stroužky česneku
800g nakrájených rajčat z konzervy
4 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce kukuřičného oleje
2 cukety, nakrájené na kostičky
3 nakrájené šaloty
sůl a pepř
olej na vytření zapékací misky
2 lžíce hnědého cukru

Popis:

Troubu předehřejeme na 190°C. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V rendlíku přívedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky (perličky) a polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut.

Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčat a ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cukety a zbývající petrželku a opékáme je 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji 10 minut do zhoustnutí.

Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a dobře zamícháme. Zapékací misku vytřeme olejem. Zelné listy rozložíme na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy i se šťávou. Misku přikryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme přímo ze zapékací misky.


Jít na recept Zelné zavitky s rajčatovou omáčkou >>