| Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelňačka


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.2.2010

Ingredience:

500 g kysané zelí
200 g dunajská klobása
sůl
pepř
kmín
divoké koření
kousek uzeného masa
brambor na zahuštění polévky
cibule
sladká paprika
sádlo

Popis:

dáme do hrnce nadrobno nakrájenou cibulku,2 lžíce vepřového sádla,lehce ji osmahneme, posypeme lžící červené papriky a ihned zalijeme 1-1,5 litru vody(nejlépe vařící).Nadrobno nakrájené zelí přisypeme do vody,osolíme,okmínujeme,přidáme divoké koření(nové koření a bobkový list),přihodíme kousky uz.masa a klobásy)na koločka nakrájené)a vaříme.Můžou se i přidat předem namočené sušené houby)Po 10 min. přidáme nastrouhaný brambor(čím víc jich bude,tím bude polévka hustější),a vaříme,až bude zelí měkké.Pak jen dochutíme solí,pálivou paprikou nebo pepřem,na polévce musí plavat červená oka.Po nalití na talíř můžeme přidat ještě lžící smetany(ale není nutné)a jíme s chlebem.Vodu ze zelí,kterou jsme předtím slili do hrníčku, přidáme již do hotové polévky,ale až trochu schladne.A polévka během několika hodin získá kyselou chuť díky kvasinkám.


Jít na recept Zelňačka >>