| Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Email šablony | FormOffice | Formuláře na PC | Recepty doma | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz |
|
| ||||||||
Zelňačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 uzené koleno | ||||||||
Popis: Zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s očištěným uzeným kolenem. Když je koleno měkké, vyjmeme ho. Z rozškvařené slaniny a mouky připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme na malém ohni provařit. Mezitím na oleji krátce zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme do polévky, kterou dochutíme. Koleno vykostíme a nakrájíme na porce, dáme na talíře, přelijeme polévkou a do každého talíře dáme lžíci kyselé smetany. |