| Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Recepty doma | Domácí účto | Pletení | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelňáčka (polévka)


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.1.2016

Ingredience:

0,5 kg kysaného zelí
0,5 kg brambor
250g uzené klobásy a uzeného masa
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
2 vejce
1 šlehačka
sůl
pepř
hladká mouka

Popis:

Dáme vařit kysané zelí s krájenou klobásou a uzeným. Zvlášť vaříme na kostky krájené brambory, krájenou zeleninu, vše osolíme. Pak osmažíme drobně krájenou cibuli dozlatova, přidáme hladkou mouku uděláme světlou cibulovou jíšku se špetkou pepře. Když brambory počnou měknout, přidáme kysané zelí s uzeným a klobásou, jíšku a dále vaříme. Pak přidáme smetanu a nakonec vmícháme 2 celá vejce, nesmíme je šlehat, bylo by to jak nablité. Dochutíme případně solí.

Jako další způsob můžeme do jíšky přidat ještě kávovou lžičku mleté papriky a v tom případě vynecháme vejce. Kdo má rád, může přidat i pálivou papriku a nebo trošku chilli koření.


Jít na recept Zelňáčka (polévka) >>