| EET Účtenky | Email šablony | FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zeleninové rizoto z pohankových krup s houbami


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.10.2017

Ingredience:

250 g loupaných pohankových krup
450 ml vody (vývaru)
olej
1 větší cibule
sušené houby (nebo 250 g čerstvých žampionů)
2 stroužky česneku
250 g čerstvé (mražené) míchané zeleniny (hrášek
mrkev,kukuřice,paprika)
bylinková sůl
sojová omáčka
petrželka
sůl,pepř

Popis:

Pohanku umyjeme studenou vodou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme 1 lžíci oleje, příp. sůl, pomalu uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 3 - 4 minuty. Odstavíme z ohně, přikryjeme poklicí, necháme vychladnout (zabalené v dece, na sporáku, v teplé troubě; je dobré připravit si pohanku několik hodin dopředu, příp. již večer předtím, protože potřebuje více času aby nabobtnala, čehož nedosáhneme ani prodlužováním varu). Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme předem namočené sušené houby, nebo na plátky nakrájené žampiony, opepříme, podlijeme trochou vody (vývaru) a mírně podusíme. Přidáme zeleninu, česnek a společne vaříme až jsou zelenina i houby měkké. Pak přidáme trochu sojové omáčky, bylinkové soli, pepř, zamícháme vychlazené kroupy a nakrájenou čerstvou petrželku. Společně všechno necháme na mírném sporáku dobře prohřát, případně ještě dochutíme. Podáváme posypané strouhaným sýrem a polité kečupem. Mužeme rovněž zapéct v troubě. Jako příloha je vhodná sterilovaná okurka nebo salát z čerstvé zeleniny.


Jít na recept Zeleninové rizoto z pohankových krup s houbami >>