| Domácí účto | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | FormOffice | Rybář | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zeleninové karbenátky


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2011

Ingredience:

zmražená zelenina s žampiony a s lusky zelených fazolek a s pórkem
(samozřejmě
že může být i jiná
kdo má rád květák-koupí si s květákem atd.)
strouhanka
3 vajíčka
zeleninové koření
koření na americké brambory-(nemusí být)
pepř
stroužek česneku- je to dobré i bez něj
1menší cibule
olej

Popis:

Připravíme si malý hrnec s pokličkou, do kterého si nakrájíme malou cibuli, kterou krátce zpěníme, přidáme zmraženou zeleninu zeleninové koření, a přikryjeme pokličkou, dusíme do změknutí, když je nutno, trochu podléváme. Když je zelenina měkká, přendáme jí do mísy a přidáme strouhanku a tři vajíčka, podle chuti ještě dosolíme zeleninovým kořením, lehce popepříme, přidáme rozdrcený česnek -prohněteme a vytvarujeme placičky které smažíme na oleji. Smažené karbenátky před podáváním osušuji v bílém ubrousku, aby se zachytil přebytečný tuk. Jako příloha je dobrý celozrnný chléb, ale i vařené brambory- pokud podávám karbenátky jako hlavní jídlo.


Jít na recept Zeleninové karbenátky >>