| Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Zeleninová musaka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 250 g mletého vepřového masa | ||||||||
Popis: Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme. Ve větším hrnci si na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem (pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu). Dusíme, až brambory změknou, potom celou směs přemístíme do zapékací mísy. V hrnku si rozkvedláme mouku se s metanou a vejcem a směs v míse zalijeme. Dáme zapéct do trouby, až se na musace utvoří kůrčička. Hotovou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem. |