| Pletení | Formuláře ZDARMA | Rybář | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Omalovánky |
|
| ||||||||
Zbojnická jehla | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300 g hovězí svíčkové | ||||||||
Popis: Hovězí a skopové maso rozkrájíme na menší kousky, naklepeme je paličkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Můžeme také použít česnekovou pastu, ale v tom případě už maso nesolíme. Maso naskládáme do mísy, zalijeme olejem a necháme odležet do druhého dne. Před přípravou napichujeme na jehlice střídavě kousky naloženého masa, plátky klobásy a kolečka cibule. Špízy pečeme buď v pánvi na rozehřátém oleji, v němž jsme měli naložené maso, nebo na grilu na dřevěném uhlí. Během pečení jehly obracíme a potíráme olejem. Podáváme s různými druhy studených omáček a zeleninovým salátem nebo s rýží. |