| Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | Pletení |
|
| ||||||||
Zavařené houby | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: houby | ||||||||
Popis: Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 min. odležet. Touto směsí naplníme skleničky přesnidávek 1 cm pod okraj. (Pozor! Použijte klasické skleničky se závitem, ne ty novější s jemným závitem)! Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme hladinu vody, měla by být těsně pod víčka a doléváme vařící vodou třeba z varné konvice. Při vytahování víčko mírně povolíme a upustíme trochu vzduchu a ihned zpět zatáhneme. Tím se uvolní ze skleničky přetlak a po vychladnutí perfektně drží, víčka při chladnutí lupou, to je známka, že víčko chytlo. |