| Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Pletení | FormOffice | DWN.cz | Recepty doma | Hromadné emaily | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékané řízky po plachtinsku


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2009

Ingredience:

Cesto :
- 1 kg výberová múka
- kávová lyžička soli
- dve vajcia
Podmaslie :
- 2 ks masla 250 gr
- 5 lyžíc výberovej múky
- kávová lyžička soli

Popis:

Príprava podmaslia :
Jedno maslo rozpustíme, pridáme múku, soľ a opražíme do ružova. Pridáme druhé maslo.
Príprava bryndze:
- cca 1/2 kg bryndze natlačíme do pohára a zasypeme vrstvou sladkej papriky, necháme cca 1 týždeň na chladnom mieste (najlepšie v ľadničke).

Múku, vajíčka a soľ zmiešame s vodou a urobíme tuhšie cesto ktoré sa nelepí na prsty a dá sa vaľkať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 mm, prekrojíme na tri skoro rovnaké pásy. Pásy posypeme múkou, poukladáme na seba a zrolujeme na menšiu roládu. Z takto vytvorenej rolády krájame priečne cca 1 mm kolieska. Nakrájané kolieska nad doskou rozpojíme a posypeme múkou.Tieto vysypeme do vriacej osolenej vody a necháme uvariť (ako halušky - noky). Uvarené vyberieme cedidlom, necháme scediť a vysypeme na pripravený nízky plech na pečenie. Pridáme podmaslie a bryndu. Necháme vo vyhriatej rúre zapiecť do chrumkava.


Jít na recept Zapékané řízky po plachtinsku >>