| Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | FormOffice | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečený kapr s jogurtovou omáčkou


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.5.2011

Ingredience:

1 celý kapr
1/2 kg brambor
kmín
česnekový nálev
petržel
feferonky
citrón
jogurtová omáčka:
jeden kelímek nízkotučného bílého jogurtu
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1 nastrouhané menší naložené okurky
1 najemno nastrouhané cibule,
sůl,ocet a cukr

Popis:

1 Kapra naporcujeme a potřeme česnekovým nálevem (nebo necháme hodinu marinovat při pokojové teplotě). Ten si vyrobíme ze 3 lžic olivového oleje, 2 stroužků česneku, soli, lžičky vegety, mletého černého koření, mleté červené papriky.
2 Potom vložíme kapra do zapékací nádoby společně s předvařenými bramborami, které posypeme kmínem. Pečeme asi hodinu.
3 Upečenou rybu a brambory přelijeme jogurtovou omáčkou, kterou si vyrobíme:
z jednoho kelímku nízkotučného bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce hořčice, 1 nastrouhané menší naložené okurky, 1 najemno nastrouhané cibule, soli, octa a cukru. Necháme vsáknout do horkých brambor, ozdobíme feferonkou, citronem a petrželovou natí.


Jít na recept Zapečený kapr s jogurtovou omáčkou >>