| Omalovánky | FormOffice | Email šablony | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečené slepičí maso se strouhankou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

1 slepice
3/4 litru mléka
8 vajec
strouhanka (cca 0,5 kg)
kousek másla na vymazání pekáče
kyselé okurky
sůl
pepř

Popis:

Slepici dáme vařit, mezitím v míse rozmícháme mléko,vejce,strouhanku,sůl,pepř a necháme chvíli nabobtnat,poté ještě případně doředíme mlékem na řidší směs, aby se pěkně lila. Uvařenou slepici obereme a natrháme na kousky, které poklademe na dno pekáče vymazaného máslem. Zalijeme připravenou směsí a pečeme
odkryté za pravidelného prohrabávání ode dna při střední teplotě (160°C až 180°C)asi 3/4 hod až hodinu. Podáváme s okurkem. Jedná se o jídlo, které se dříve připravovalo na svatbách v prostých rodinách na Novojičínsku. Tradiční recept je možno ozvláštnit o vlastní ingredience, fantazii se meze nekladou (např. přimíchat hrášek nebo jinou zeleninu, kukuřici, žampióny atd).


Jít na recept Zapečené slepičí maso se strouhankou >>