|
| Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | MojeUnikovka.cz | Počítej Kalorie | DWN.cz | FormOffice | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
|
Zapečená krkovička s brambory | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1kg vepřové krkovičky | ||||||||
|
Popis: Krkovičku (bez kosti) naplátkujeme a okořeníme. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek a cibuli. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl (osolíme a opepříme). Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme plátky krkovičky a brambory nakrájené na plátky. Zalijeme znovu vodou (cca 0.5 l), ještě brambory v hrnci posypeme gulášovým kořením a dáme zapékat do trouby (zpočátku pod pokličkou, aby se jídlo podusilo, pak bez pokličky, aby se udělala kůrčička). Podáváme sesterilovanou červenou řepou a okurkami. |