| Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony |
|
| ||||||||
Zapečená krkovička s brambory | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg vepřové krkovičky | ||||||||
Popis: Krkovičku (bez kosti) naplátkujeme a okořeníme. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek a cibuli. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl (osolíme a opepříme). Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme plátky krkovičky a brambory nakrájené na plátky. Zalijeme znovu vodou (cca 0.5 l), ještě brambory v hrnci posypeme gulášovým kořením a dáme zapékat do trouby (zpočátku pod pokličkou, aby se jídlo podusilo, pak bez pokličky, aby se udělala kůrčička). Podáváme sesterilovanou červenou řepou a okurkami. |