|
| Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
|
Zapečená cibulačka | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 4 větší cibule | ||||||||
|
Popis: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a máslo a na něm cibuli opečeme do zlatova. Posypeme moukou a za stálého míchání lehce zapražíme. Osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým bujonem. Necháme pozvolna vařit asi 30 minut. Mezitím si připravíme 4 polévkové misky vhodné k zapékání ( můžou být jakékoliv, např. skleněné žáruvzdorné, ale nejlepší jsou keramické). Do každé rozlámeme polovinu opečeného toastu a prosypeme zhruba polovinou ementálu. Zalijeme horkou polévkou a na povrch každé misky položíme druhou polovinu toastu. Povrch bohatě posypeme druhou polovinou sýra a dáme zapékat do vyhřáté trouby. Vyndáme až je sýr na povrchu zapečený do zlatova. Při podávání pozor na horké misky. |