| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zámecký ořechový likér


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

nezralé ořechy
žitná
líh
hřebíček
skořice
pomerančová kůra
puškvorec
máta
pelyněk
cukr

Popis:

Jedná se o zpracování nezralých ořechů trhaných nejlépe „od sv. Jána do Jakuba. 30 nezralých ořechů nakrájíme na osminky a namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vodu slijeme, ořechy dáme do láhve a přelijeme 1l dobré žitné kořalky. Láhev postavíme na 40 dnů na slunné místo.
Poté kořalku slijeme do jiné láhve a uchováváme v chladnu.
Na ořechy nalijeme znovu 0,5 l žitné kořalky a 1/8 čistého lihu, přidáme 5 celých hřebíčků, kousek celé skořice, 5 koleček kandované pomerančové kůry, kousek puškvorce, kousek máty, větvičku pelyňku a 0,5 kg cukru rozvařeného v 0,5 litru vody. Láhev opět na 3 týdny postavíme na slunné místo.
Nakonec kořalku s ořechů slijeme, smícháme s prvním likérem a dobře promícháme. Přecedíme přes čistou plátěnou utěrku, nalijeme do láhví, zazátkujeme a uchováme v chladnu.
Šetrné hospodyňky mohou zbylé ořechy podle potřeby použít kupříkladu do bábovek nebo do bílkových chlebíčků. Doba přípravy : 61 dní.


Jít na recept Zámecký ořechový likér >>