| FormOffice | Omalovánky | Pletení | Rybář | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Recepty doma | Počítej Kalorie | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Yetiho oběd - vepřové v bramboráku


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:2.6.2016

Ingredience:

1 kg zemiakov
3 vajcia
4 strúčiky cesnaku
100 g hladkej múky
500 g mrkvy
250 g petržlenu
250 g zeleru
2 cibule
6 – 8 plátkov oravskej slaniny
korenie „divočina“
majorán
1 bobkový list
celé čierne a nové korenie
mleté čierne korenie
soľ
olej na potretie pekáča

Popis:

Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením „divočina”. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno.
Očistené zemiaky najemno postrúhame (alebo pretlačíme), pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky.
Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne a nové korenie a bobkový list. Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým cestom. V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu. Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo so sterilizovanou zeleninou.


Jít na recept Yetiho oběd - vepřové v bramboráku >>