| Hromadné emaily | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Výborný pařížský dort z kaštanů


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:2.5.2013

Ingredience:

Piškot :
3 vejce
12 dkg cukru krupice
12 dkg polohrubé mouky

Krém :
čtvrt l mléka
troje kaštany
půlku másla
2 lžičky ztuženého tuku

Ozdoba :
sáček mandlí
třetinková sklenice zavařených nakyslých meruněk
rybízový džem nebo marmeláda
( šlehačka )

Popis:

Vejce s cukrem ušleháme a opatrně zamícháme mouku. Vylijeme na vymaštěnou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C.
( Chceme-li větší korpus, tak na 1 vejce přijde 4 dkg cukru a 4 dkg mouky )

Mléko, kousky másla a kaštanů povaříme, ale jen do bodu varu, nesmí se převařit a přidáme tuk ( před odstavením), pak ostavíme a teplé rozšleháme mixérem až napění a dáme do ledničky vychladit přes noc. Na druhý den vyšleháme metlou jako šlehačku.

Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na půlky a čtvrtky, osmahneme na pánvi do zlatova.

Dort rozpůlíme promažeme rybízovým džemem, naplníme krémem, okraje nazdobíme čtvrtkami mandlí, vršek dortu půlkami a meruňkami, zdobičkou ozdobíme zbytkem krému nebo chceme-li šlehačkou.


Jít na recept Výborný pařížský dort z kaštanů >>