| Omalovánky | Počítej Kalorie | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Pletení | EET Účtenky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vizovická jehla


Doba přípravy:15:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2015

Ingredience:

vepřová panenka 600g,
sušené švestky 200g,
anglická slanina 100g,
bílé víno 400ml,
švestková povidla 250g,
vývar,
grilovací koření,
olej

Popis:

panenskou svíčkovou nakrájíme na plátky tak, aby bylo zhruba šest plátků na porci (200g). Ty naklepeme, poklademe na ně nakrájenou slaninu na plátky a nakonec sušené švestky bez pecek. Smotáme a napícháme na jehlu. Opékáme po obou stranách na pánvi na oleji a sypeme grilovacím kořením. Po chvilce jehly vyndáme na talíř a do pánve dáme povidla a nalijeme víno. Na plameni mícháme dokud se neutvoří hustá omáčka kterou jehly přelijeme. Je to dobré třeba i se šťouchanými brambory.


Jít na recept Vizovická jehla >>