| 
    Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz
     | 
        
     |   
   | 
  
     
    Vepřový jazyk s černou omáčkou 
     
   | 
  
    
    | Doba přípravy: | 03:00 |  
    | Počet porcí: | 8 |  
    | Autor: |  |  
    | Přidáno/změněno: | 15.5.2013 |  
         
   | 
    
  
   
    Ingredience:
     Na 1000 g vepř.jazyka: 
malou kávovou lžičku  uvedeného koření: 
(vše koření rozemeleme a můžeme použít na většinu 
asijských jídel.) 
Příprava koření: 
1 x sáček Zázvoru 
1 x sáček hřebíčku 
1 x sáček badyánu 
1 x sáček chili (dle chuti) 
1 x sáček nové koření 
1 x sáček skořice 
1/2 x sáček koriandr 
 
2 x sředně velké červené cibule 
5 x stroužek česneku 
4 x polévkové lžíce černé sojové omáčky 
1 x polévková lžíce sojové omáčky vitana 
2 x polévkové lžíce ústřicové omáčky 
4 x polévkové lžíce rýžového vína 
5 x kuliček černého pepře 
1/2 x třtinového cukru 
1/2 x kávové lžičky zázvoru 
sůl 
solamyl 
 
   | 
    
  | 
     Popis:
     1 Kg vepřových jazyků vložíme do vroucí vody a necháme vřit cca 30 minut.jazyky odblanšírujeme. 
 
Do připravené nádoby nalijeme 1,5l vody a přidáme výše uvedené koření kromě solamylu.Vaříme do měkka. 
poté výsledný vývar scedíme dosolíme a zahustíme solamylem. 
podáváme se zelným salátem a jemně nakrájeným vepřovým jazykem přelitým černou omáčkou.l 
 
 
   |