| Pletení | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřový bůček s nadivkou


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2016

Ingredience:

1,2 kg libového vepřového bůčku bez kostí
česnek
sůl
drcený kmín
Nádivka:
2-3 rohlíky
mléko
4 vejce
100g salámu
čerstvé bylinky
sůl

Popis:

Do bůčku prořízneme kapsu, jejihž vnitřek potřeme česnekem utřeným se solí, lehce posypeme drceným kmínem a naplníme nádivkou. Příprava nádivky:
Rohlíky pokrájíme, zalijeme mlékem a po rozmočení mléko vymačkáme. Dvě vejce uvaříme na tvrdo, nasekáme a vmícháme do rohlíků. Přidáme dvě syrová vejce, jemně nakrájený salám a bylinky (na jaře kopřivy, jindy pažitku, petrželku a pod.)Nádivku přisolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Pak kapsu spíchneme jehlicí, nebo sešijeme, povrh bůčku osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlití pečeme asi 2 hodiny do zlatova. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s brambory, nebo nastudeno s bramborovým salátem.


Jít na recept Vepřový bůček s nadivkou >>