| Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | Domácí účto | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové žebírka pro deset hladových


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:18.3.2014

Ingredience:

1,5 kg bravčovej pečienky,
150 g svetlé pivo,
3 vajcia,
120 g hladkej múky,
120 g tvrdého syra,
250 g stolového oleja na vyprážanie
30 g soli

Popis:

Z očistenej bravčovej pečienky čiastočne odseknete stavcové kosti, umyjete ich, osušíte, nasekáte rebierka, zľahka naklepete, okrajové blany krátko narežete a mäso osolíte. Do piva pridáte celé vajcia , preosiatu hladkú múku, soľ, dobre to rozšľaháte a nakoniec zamiešate postrúhaný tvrdý syr. V takto pripravenom cestičku obaľujete pripravené rebierka a pomaly vyprážate na rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlatova, aby bolo mäso dobre prepečené a nespálil sa obal. Vyprážané rebierka treba hneď podávať. Ako vhodnú prílohu vám doporučujeme upravené zemiaky alebo rozličné druhy zeleninových šalátov.


Jít na recept Vepřové žebírka pro deset hladových >>