| Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Vepřové výpečky, bramborový knedlík, zelí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: - 400g vepřového boku | ||||||||
Popis: Vepřový bůček nakrájíme na špalíky, osolíme, okmínujeme a potřeme česnekem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a pečeme za občasného podlití a otočení, v dobře vyhřáté troubě, do červena. Bramborové knedlíky připravíme z brambor uvařených ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme, jemně nastrouháme a s hrubou moukou, krupicí a vejcem zpracujeme v těsto.Vytvarujeme knedlíky (kulaté nebo válečky), uvaříme a nakrájíme na plátky. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, spaříme a s kmínem a solí udusíme. Před dokončením zahustíme zaprášením hladkou moukou. Podle chuti okyselíme a přisladíme. |