| Pletení | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Recepty doma | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Vepřové v pekáčku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: tenké plátky vepřové krkovice nebo kýty | ||||||||
Popis: Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek potřeme ještě po jedné straně hořčicí. Do vymazaného pekáčku (může být i z varného skla) vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátky slaniny a cibulí a opět pokračujeme další vrstvou masa. Když již nemáme žádné přísady zajijeme maso v pekáčku červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Podáváme s hranolky nebo chlebem. |