| Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové v dušeném zelí


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.6.2009

Ingredience:

800g vepřového bůčku nebo plecka
3 střední cibule
2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
sůl,bílý pepř
1 lžička kari koření
1 svazek zeleniny do polévky
1 malá hlávka bílého zelí (asi 750g)
6 středně velkých brambor
2 lžíce rozinek

Popis:

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší, asi třícentimetrové kostky. V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme v něm do zlatohněda kousky masa. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou krátce podusíme. Potom vše osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Maso zalijeme asi 1 litrem vody. Vaříme na středním plameni asi 30 minut. Mezitím očistíme, opereme a nadrobno pokrájíme polévkovou zeleninu. Zelí rozkrájíme na širší proužky, oloupané a omyté brambory na malé kostičky. Přebrané rozinky propláchneme vodou a v čisté utěrce osušíme. Potom přidáme do hrnce s poloměkkým masem a cibulí připravenou zeleninu a rozinky a přiklopené vaříme dalších asi 30 minut. Na závěr hotový pokrm ještě podle chuti dokořeníme.


Jít na recept Vepřové v dušeném zelí >>