| DWN.cz | Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | FormOffice |
|
| ||||||||
Vepřové v dušeném zelí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800g vepřového bůčku nebo plecka | ||||||||
Popis: Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší, asi třícentimetrové kostky. V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme v něm do zlatohněda kousky masa. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou krátce podusíme. Potom vše osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Maso zalijeme asi 1 litrem vody. Vaříme na středním plameni asi 30 minut. Mezitím očistíme, opereme a nadrobno pokrájíme polévkovou zeleninu. Zelí rozkrájíme na širší proužky, oloupané a omyté brambory na malé kostičky. Přebrané rozinky propláchneme vodou a v čisté utěrce osušíme. Potom přidáme do hrnce s poloměkkým masem a cibulí připravenou zeleninu a rozinky a přiklopené vaříme dalších asi 30 minut. Na závěr hotový pokrm ještě podle chuti dokořeníme. |