| Pletení | Formuláře na PC | Rybář | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Vepřové řízky s hruškami | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 vepřové řízky | ||||||||
Popis: Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem. |